Remedii florale utile in sarcina si perioada postnatala

Remedii florale utile in sarcina si perioada postnatala

Remediile florale Bach reprezinta o optiune excelenta de echilibrare emotionala in timpul sarcinii si in perioada postnatala, deoarece sunt 100% naturale si actioneaza cu blandete. Prin urmare, nu exista niciun pericol de aparitie a unor efecte adverse nici asupra mamei, nici asupra copilului. 

Dupa bucuria initiala generata de aflarea vestii ca esti insarcinata, poti fi coplesita de o gama variata de emotii intense, precum: stari de anxietate, frici, ingrijorari si indoieli cu privire la evolutia sarcinii, la abilitatea ta de a aduce pe lume un copil, la sanatatea acestuia si la responsabilitatile care vor urma.


Sarcina poate fi considerata o amenintare pentru aspectul fizic, pentru cariera, pentru libertatea personala, pentru stilul de viata sau pentru situatia financiara. Daca o sarcina nedorita apare, vestea poate fi devastatoare si genereaza tot felul de emotii neplacute. 

Remediile florale Bach te ajuta sa iti mentii echilibrul emotional atat de important pentru dezvoltarea armonioasa a sarcinii, sa depasesti momentele dificile si sa te bucuri de experienta de a avea un copil.


   



Remedii florale utile in perioada de sarcina

Iata cateva remedii florale Bach care pot fi indicate pentru gestionarea starilor emotionale negative din perioada de sarcina:

Mimulus reduce frica de nastere, de durere, de complicatii, de felul in care va evolua sarcina si nasterea.

Red Chestnut este indicat daca te ingrijorezi ca ar fi ceva in neregula cu copilul, daca temerile legate de sanatatea si bunastarea acestuia sunt nejustificate si disproportionate.

Aspen este indicat daca te confrunti cu frici greu de definit, cu teama de necunoscut si cu un sentiment ciudat prevestitor de nenorocire, ca si cum ceva rau urmeaza sa se intample.

White Chestnut se recomanda daca nu iti poti elibera mintea de gandurile neplacute, obsesive, care te ingrijoreaza si te impiedica sa te odihnesti sau sa dormi.

Crab Apple este util atunci cand sarcina te face sa te simti murdara sau dezgustata de imaginea corpului tau sau ai stari persistente de greata si aversiune fata de anumite alimente sau mirosuri.

Scleranthus este indicat daca sarcina a aparut pe neasteptate si te afli intr-o dilema. Nu stii ce decizie sa iei si oscilezi intre cele doua alternative: sa accepti sarcina si sa iti readaptezi planurile de viitor la noul copil sau sa renunti la sarcina (ideal in primele 12 saptamani).

Pine  reduce sentimentele de vinovatie si mustrarile de constiinta generate de gandul ca i-ai facut rau copilului intr-un anume fel, ca ai luat decizia gresita sau ca i-ai dezamagit pe altii. 

Rock Water este indicat daca ai tendinta de a deveni intransigenta cu tine si de a-ti impune un regim alimentar sau de viata foarte strict.

Impatiens te ajuta sa te relaxezi in ultimele saptamani si sa astepti rabdatoare ziua nasterii.


     

  

Remedii florale utile in perioada postnatala

Dupa nastere, exista diverse remedii florale care iti pot fi de ajutor, in functie de starile emotionale pe care le experimentezi. Iata cateva dintre remediile care iti pot fi de folos pentru a-ti recapata echilibrul emotional in aceasta perioada plina de emotii si provocari: 

• Red Chestnut este indicat daca esti foarte nelinistita si te temi pentru sanatatea copilului, anticipand ca i s-ar putea intampla ceva rau.

Cherry Plum este indicat in perioadele de suprasolicitare in care ti-e teama ca ai putea sa iti pierzi controlul rational si sa ii faci rau copilului sau tie insati.

Pine se recomanda daca te invinovatesti excesiv si te acuzi ca nu esti o mama suficient de buna (de exemplu, pentru ca nu iti poti hrani copilul la san sau ca nu stii cum sa il calmezi atunci cand plange).

Larch este util daca nu ai suficienta incredere in abilitatile tale de a-ti creste copilul sau te compari cu alte mame si te devalorizezi, spunandu-ti ca nu esti la fel de capabila ca ele.

Elm este indicat in perioadele in care te simti coplesita de responsabilitati si iti pierzi temporar increderea in capacitatea de a le duce la indeplinire, desi in trecut ai gestionat bine situatia.

Olive reduce oboseala si sentimentul de extenuare generate de noptile nedormite si sarcinile solicitante din timpul zilei.

Walnut te ajuta sa te adaptezi mai usor la schimbarile din viata ta si sa ramai consecventa planurilor tale in acesta perioada de tranzitie.

Mustard este indicat pentru depresia postnatala fara o cauza aparenta. Stii ca ar trebui sa fii fericita, insa nu te poti bucura de aceasta experienta mult dorita din viata ta. O tristete inexplicabila te copleseste si nu reusesti sa o depasesti prin vointa. 

Tratamentul cu remedii florale Bach este un tratament personalizat si implica prepararea unei sticlute cu un amestec de remedii florale, din care se administreaza cate 4 picaturi de 4 ori pe zi.

In perioada de sarcina si dupa nastere, este esential sa acorzi o atentie deosebita starii tale emotionale si sa iti oferi sprijinul necesar pentru a-ti mentine echilibrul interior. Remediile florale Bach pot fi integrate cu usurinta in rutina ta zilnica, ajutandu-te sa faci fata provocarilor si schimbarilor specifice acestor perioade.

Nu ezita sa folosesti remediile florale Bach pentru a-ti imbunatati starea emotionala, pentru a te bucura pe deplin de experienta unica de a fi mama si pentru a construi o legatura afectiva sanatoasa intre tine si copilul tau.
 
Daca ai identificat remediile florale de care ai nevoie, comanda o combinatie personalizata de remedii florale. 

Daca ai nevoie de sfatul unui specialist acreditat in terapia florala Bach, programeaza-te la o consultatie.

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!