Cuza Cristina

Ghid complet de terapie florala Bach

COMANDA cartea ACUM!

 

 Remedii florale Bach pentru anxietate 


In starile de anxietate predomina gandurile negative legate de posibile primejdii si subestimarea capacitatii de a le face fata. 

Persoana anxioasa se simte permanent nelinistita, tensionata, incordata, incapabila sa se relaxeze si afirma ca se afla la capatul puterilor. Anticipeaza tot felul de pericole cu care s-ar putea confrunta in viitor si se ingrijoreaza excesiv. De multe ori, se simte in nesiguranta sau amenintata, dar nu poate explica care este motivul fricii sale. 

Temerile si ingrijorarile se refera la evenimente cotidiene (situatia materiala sau profesionala, sanatatea,  bunastarea familiei etc.) sau la consecintele nocive ale ingrijorarii (de exemplu, teama ca ingrijorarile sunt incontrolabile si vor conduce la nebunie). Gandurile nedorite pot fi intrerupte in cazul in care persoana desfasoara activitati interesante, care ii ocupa atentia in intregime.

Persoana anxioasa are adesea dificultati in luarea deciziilor, iar dupa ce a luat o hotarare se teme sa nu fi gresit si se gandeste la tot felul de scenarii catastrofale. Dupa ce a scapat de un motiv de ingrijorare, gaseste imediat altul si rumineaza diverse ganduri cu continut anxiogen. 

Anxietatea si ingrijorarea excesiva genereaza oboseala cronica, lipsa de concentrare si tulburari de somn (dificultati de adormire, treziri frecvente in timpul noptii sau somn superficial, neodihnitor, cu senzatie de oboseala la sculare).

Frecvent pot aparea simptome generate de o hiperactivitate vegetativa:

 • incordare musculara, tensiune in zona gatului, cefei si umerilor

 • diaree cronica sau poliurie

 • transpiratii

 • ameteli sau senzatie de vid mental

 • cresteri ale tensiunii arteriale, puls accelerat, palpitatii

 • tulburari respiratorii, senzatie de sufocare

 • tremor etc.

Anxietatea poate fi insotita de atacuri de panica, vise terifiante sau cosmaruri. Incapacitatea de relaxare sau dificultatile de concentrare a atentiei pot contribui la declansarea unui atac de panica, deoarece sunt considerate de persoana anxioasa ca fiind simptome ale pierderii controlului rational. 

Anxietatea permanenta provoaca un disconfort puternic, care afecteaza calitatea vietii si activitatile cotidiene. Persoana anxioasa evita sau amana situatiile pe care le percepe ca fiind periculoase si consuma multa energie mentala in incercarea de a-si controla ingrijorarea excesiva. 

Daca te numeri printre persoanele care sufera de anxietate, afla ca remediile florale Bach te pot ajuta sa-ti recastigi echilibrul emotional si starea de bine. 

Tratamentul cu remedii florale Bach este personalizat, deoarece cauzele unei tulburari emotionale variaza de la persoana la persoana. 

Iata cateva remedii florale Bach care sunt indicate in tratamentul anxietatii si ingrijorarii excesive:

 • Mimulus diminueaza fricile cotidiene, precum: frica de boala, de accidente, de singuratate, de lipsuri materiale, de esec etc.

 • Aspen reduce fricile vagi, inexplicabile si sentimentul ca ceva ingrozitor urmeaza sa se intample. 

 • Red Chestnut diminueaza ingrijorarea excesiva pentru persoanele apropiate (sot, copii, parinti etc.)

 • White Chestnut alunga gandurile recurente nedorite, care nelinistesc si produc dificultati de concentrare sau insomnie.

 • Scleranthus imbunatateste capacitatea de a lua decizii ferme si reduce intoleranta la incertitudine etc. 
   

Care sunt efectele terapiei cu remedii florale Bach?

Tratamentul cu remedii florale Bach:
- scade treptat frecventa si intensitatea starilor de teama si anxietate 
- reduce ingrijorarea si gandurile intruzive nedorite, favorizeaza relaxarea si imbunatateste calitatea somnului
- dezvolta curajul, capacitatea de a lua rapid decizii si increderea in abilitatea de a face fata situatiilor dificile
- diminueaza comportamentele dezadaptative asociate (fuga, evitare, amanare)
- imbunatateste capacitatea de gestionare a emotiilor in conditii de stres si previne aparitia atacurilor de panica
- instaureaza o stare durabila de calm, siguranta si incredere in sine.

Durata tratamentului variaza in functie de severitatea simptomelor, de vechimea lor si de reactia de raspuns individuala, in tulburarile cronice fiind necesare cel putin 3 luni de administrare.

Pentru programari, suna la 0724 056 978 (de luni pana vineri intre orele 10.00 - 20.00) sau completeaza formularul de mai jos.

Trimite

* Tratamentul cu remedii florale Bach este complementar si nu inlocuieste asistenta medicala calificata sau consilierea psihologica profesionala. 

PROGRAMARI SAU INFORMATII SUPLIMENTARE De luni pana vineri intre orele 10.00 - 20.00

0724.056.978 cristinacuza@remediiflorale-bach.ro
close cart

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse

close

A fost adaugat la Favorite!