Cuza Cristina

Ghid complet de terapie florala Bach

COMANDA cartea ACUM!

 

Remedii florale Bach pentru agorafobie

Agorafobia include un grup de frici si fobii intercorelate si adesea suprapuse, ce cuprind:
- frica de spatii deschise
- frica de multimi si locuri publice
- frica de a parasi casa
- frica de a intra in magazine, centre comerciale, restaurante, sali de cinema sau de spectacole
- frica de a calatori singur cu trenul, autobuzul, metroul sau avionul
- frica de a cadea si a ramane fara ajutor in public
- frica de a nu putea ajunge usor si imediat intr-un loc sigur (de obicei, acasa)
- frica de a fi departe de un loc sau de o persoana securizanta.  

Aceste frici obliga persoana sa ramana cat mai des in casa, ea neindraznind sa iasa decat ocazional, insotita de o persoana de incredere. In general, agorafobul este o persoana fuzionala, care se teme pentru cei dragi si are dificultatea de a concepe sa fie separata de ei. Un element de activare a crizelor de agorafobie il reprezinta moartea unei persoane apropiate, de care agorafobul se simtea foarte legat si care ii conferea o anumita securitate (un parinte, un bunic, un prieten, un frate).

Daca te numeri printre persoanele care sufera de agorafobie, vestea buna este ca exista remedii naturale la problema cu care te confrunti.

Ce remedii florale Bach sunt indicate in agorafobie?

Iata cateva dintre remediile florale Bach indicate in agorafobie:

- Aspen (Plop tremurator) reduce frica irationala de locurile publice, frica de moarte, de catastrofe sau de pericole vagi, necunoscute.

- Mimulus (Cretisoara)  diminueaza frica care apare intr-o situatie specifica sau dupa un eveniment neplacut din trecut.

- Cherry Plum (Corcodus) elimina frica de a pierde controlul, de a lesina sau de a innebuni.|

- Red Chestnut (Castan rosu) inlatura ingrijorarea excesiva pentru cei apropiati (un membru al familiei, o ruda, un prieten).

- Rescue Remedy (Remediul salvator) este indicat atunci cand agorafobia se asociaza cu atacul de panica si cu manifestari somatice (palpitatii, transpiratii, tremuraturi, senzatie de sufocare, greata, ameteli, sentiment de irealitate). Rescue Remedy este o combinatie de 5 remedii florale, care cuprinde: Rock Rose, Cherry Plum, Impatiens, Clematis si Star of Bethlehem.

Cum se administreaza remediile florale Bach?

Se prepara o sticluta de tratament cu un amestec de maxim 7 remedii florale si se administreaza cate 4 picaturi de 4 ori pe zi. Remediile se pun direct pe limba sau se dilueaza in putina apa. Daca remediile sunt luate in doza uzuala, sticluta de tratament se va goli in aproximativ 3 saptamani.

Cat timp este necesar sa faci tratamentul?

Durata tratamentului variaza in functie de severitatea simptomelor, de vechimea lor si de reactia de raspuns individuala, in problemele cronice fiind necesare cel putin 3 luni de administrare.


Consultatii si tratamente personalizate 

Deoarece cauzele si manifestarile unei tulburari emotionale difera de la o persoana la alta, scopul consultatiei este identificarea remediilor florale de care ai nevoie pentru depasirea starilor si simptomelor specifice cu care te confrunti. 


Pentru programari suna la 0724 056 978 (de luni pana vineri intre orele 10.00 – 16.00) sau scrie-mi pe adresa cristinacuza@remediiflorale-bach.ro

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Cu caldura,
Cristina Cuza
Bach Foundation Registered Practitioner

PROGRAMARI SAU INFORMATII SUPLIMENTARE De luni pana vineri intre orele 10.00 - 20.00

0724.056.978 cristinacuza@remediiflorale-bach.ro
close cart

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse

close

A fost adaugat la Favorite!