Testimoniale

 

Femeie, 32 ani, casatorita
“Cand sunt intr-un magazin, in autobuz sau intr-un loc aglomerat, brusc mi se face rau, simt o slabiciune la nivelul picioarelor si ma cuprinde ameteala. Trebuie sa ma tin de ceva sau de cineva pentru a nu cadea. Evit sa mai plec singura undeva, deoarece mi-e frica sa nu lesin sau sa nu mi se intample ceva rau. Aceste stari au aparut acum 2 ani de zile, dupa moartea neasteptata a bunicii mele, la care tineam foarte mult si de care eram foarte atasata.”
Dupa 4 luni de tratament cu  remedii florale Bach (Rescue Remedy si Aspen), starea generala a femeii s-a imbunatatit considerabil: “Am inceput sa merg singura in multe locuri pe care inainte le evitam: magazine, centre comerciale, mijloace de transport in comun, restaurante. Starile de frica, neliniste sau ameteala nu mai apar si nu mai simt impulsul de a pleca in graba din acel loc. Ma simt in siguranta si am un sentiment de liniste interioara, pe care nu l-am mai avut de mult timp.”

Femeie, 37 ani, casatorita, 2 copii
“Am o teama exagerata de locurile necunoscute si aglomerate. Aceasta teama s-a accentuat acum un an de zile, dupa moartea neasteptata a unei colege de serviciu. De atunci, nu mai pot pleca singura de acasa. De obicei, ma insoteste sotul meu sau o prietena. Chiar si atunci cand sunt insotita, simt o neliniste puternica atunci cand sunt departe de casa si ma grabesc sa ma intorc inapoi cat mai repede posibil. Mi-e frica sa nu mi se intample ceva rau si ma intreb cu groaza ce s-ar face copiii mei daca as muri, m-as imbolnavi sau as innebuni.”
Dupa 3 luni de tratament cu remedii florale Bach (Aspen, Mimulus, Red Chestnut, Rock Rose, Star of Bethlehem si Impatiens), agorafobia s-a diminuat semnificativ: “ Nu mai am acele stari puternice de frica si neliniste atunci cand trebuie sa plec de acasa. Sunt multe locuri in care am inceput sa merg singura, fara sotul sau prietena mea. Ma simt mult mai linistita si mai increzatoare in mine, nu ma mai ingrijorez atat de mult pentru copiii mei si nu ma mai gandesc la tot felul de pericole sau nenorociri care s-ar putea intampla.”

Barbat, 27 ani, necasatorit
“Cand sunt intr-un loc public aglomerat (magazin, banca, restaurant, gara, sala de spectacole sau intersectie), ma cuprinde brusc o stare de neliniste si simt nevoia sa plec imediat de acolo. Daca continui sa stau, incep sa tremur si sa transpir, simt o senzatie de sufocare si de lesin. Trebuie sa ma duc rapid in masina sau acasa, unde ma simt in siguranta si ma calmez. Aceste stari le am si atunci cand ies in oras cu prietenii. La un moment dat, apare o stare de agitatie, incep sa transpir si mi-e teama sa nu mi se faca rau. De cele mai multe ori, nu reusesc sa-mi controlez aceste stari si trebuie sa plec acasa pentru a ma linisti.”
Dupa 4 luni de tratament cu remedii florale Bach (Rescue Remedy, Aspen si Mimulus), agorafobia s-a redus considerabil: “Acum pot iesi in diverse locuri fara sa mai simt teama sau neliniste. Nu mai am impulsul de a pleca imediat din acel loc, ma simt in siguranta si pot sa stau acolo cat timp doresc.”

Remedii florale Bach pentru agorafobie

Agorafobia include un grup de frici si fobii intercorelate si adesea suprapuse, ce cuprind:
- frica de spatii deschise
- frica de multimi si locuri publice
- frica de a parasi casa
- frica de a intra in magazine, centre comerciale, restaurante, sali de cinema sau de spectacole
- frica de a calatori singur cu trenul, autobuzul, metroul sau avionul
- frica de a cadea si a ramane fara ajutor in public
- frica de a nu putea ajunge usor si imediat intr-un loc sigur (de obicei, acasa)
- frica de a fi departe de un loc sau de o persoana securizanta.  

Aceste frici obliga persoana sa ramana cat mai des in casa, ea neindraznind sa iasa decat ocazional, insotita de o persoana de incredere. In general, agorafobul este o persoana fuzionala, care se teme pentru cei dragi si are dificultatea de a concepe sa fie separata de ei. Un element de activare a crizelor de agorafobie il reprezinta moartea unei persoane apropiate, de care agorafobul se simtea foarte legat si care ii conferea o anumita securitate (un parinte, un bunic, un prieten, un frate).

Daca te numeri printre persoanele care sufera de agorafobie, vestea buna este ca exista remedii naturale la problema cu care te confrunti.

Ce remedii florale Bach sunt indicate in agorafobie?

Iata cateva dintre remediile florale Bach indicate in agorafobie:

- Aspen (Plop tremurator) reduce frica irationala de locurile publice, frica de moarte, de catastrofe sau de pericole vagi, necunoscute.

- Mimulus (Cretisoara)  diminueaza frica care apare intr-o situatie specifica sau dupa un eveniment neplacut din trecut.

- Cherry Plum (Corcodus) elimina frica de a pierde controlul, de a lesina sau de a innebuni.|

- Red Chestnut (Castan rosu) inlatura ingrijorarea excesiva pentru cei apropiati (un membru al familiei, o ruda, un prieten).

- Rescue Remedy (Remediul salvator) este indicat atunci cand agorafobia se asociaza cu atacul de panica si cu manifestari somatice (palpitatii, transpiratii, tremuraturi, senzatie de sufocare, greata, ameteli, sentiment de irealitate). Rescue Remedy este o combinatie de 5 remedii florale, care cuprinde: Rock Rose, Cherry Plum, Impatiens, Clematis si Star of Bethlehem.

Cum se administreaza remediile florale Bach?

Se prepara o sticluta de tratament cu un amestec de maxim 7 remedii florale si se administreaza cate 4 picaturi de 4 ori pe zi. Remediile se pun direct pe limba sau se dilueaza in putina apa. Daca remediile sunt luate in doza uzuala, sticluta de tratament se va goli in aproximativ 3 saptamani.

Cat timp este necesar sa faci tratamentul?

Durata tratamentului variaza in functie de severitatea simptomelor, de vechimea lor si de reactia de raspuns individuala, in problemele cronice fiind necesare cel putin 3 luni de administrare.


Consultatii si tratamente personalizate 

Deoarece cauzele si manifestarile unei tulburari emotionale difera de la o persoana la alta, scopul consultatiei este identificarea remediilor florale de care ai nevoie pentru depasirea starilor si simptomelor specifice cu care te confrunti. 


Pentru programari suna la 0724 056 978 (de luni pana vineri intre orele 10.00 – 16.00) sau scrie-mi pe adresa cristinacuza@remediiflorale-bach.ro

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Cu caldura,
Cristina Cuza
Bach Foundation Registered Practitioner

PROGRAMARI SAU INFORMATII SUPLIMENTARE De luni pana vineri intre orele 10.00-16.00

0724.056.978 cristinacuza@remediiflorale-bach.ro
close cart

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse

close

A fost adaugat la Favorite!