Testimoniale

 

Baiat, 9 ani, elev
A fost adus la consultatie de mama sa, care a declarat: “Copilul meu este foarte agitat, impulsiv si neatent. Nu are rabdare sa isi termine temele, se misca continuu in scaun, se joaca cu diverse obiecte de pe birou si nu se poate concentra mult timp. Invatatoarea mi-a spus ca nu poate sta in banca in timpul orelor, vorbeste continuu, ii deranjeaza pe ceilalti copii din clasa si nu respecta indicatiile care i se dau. Se entuziasmeaza foarte tare atunci cand ii place ceva, iar cand este impiedicat sa faca ceea ce isi doreste, devine agresiv, tipa si loveste pe cei din jur. Seara este foarte agitat si refuza sa mearga la culcare.”
Dupa 4 luni de tratament cu remedii florale Bach (Impatiens, Vervain, Holly si Vine), starile de agitatie si impulsivitate s-au redus considerabil: “Copilul meu este mult mai linistit si mai rabdator. Este in continuare un copil energic si activ, dar reuseste sa isi termine temele, se concentreaza mai mult timp asupra activitatilor de lunga durata, se culca mai devreme si este mult mai cooperant acasa si la scoala.”

Femeie, 24 ani, studenta
S-a prezentat la consultatie cu stari intense de agitatie si nervozitate. “Ma simt in permanenta nelinistita si sub presiunea timpului. Nu am rabdare sa astept si vreau sa fac lucrurile cat mai repede cu putinta. Nu reusesc sa raman focusata pe un lucru o perioada lunga de timp, ma plictisesc repede si ma las cu usurinta distrasa de altceva. Dorm putin si nu pot sa ma relaxez nici macar atunci cand nu am nimic de facut. Cand ceilalti nu se misca in ritmul meu, devin extrem de nervoasa si nu reusesc sa-mi controlez reactiile. De multe ori, explodez pe neasteptate si mi-e teama ca as putea face rau cuiva.”
Dupa 6 luni de tratament cu remedii florale Bach (Impatiens si Cherry Plum), starile de agitatie si nervozitate s-au diminuat semnificativ: “Sunt mult mai calma si mai linistita. Am mai multa rabdare cu cei din jur si nu ma mai enervez din orice. Dorm mai bine si nu ma mai simt atat de tensionata in timpul zilei. Sunt mai perseverenta si am reusit sa duc la bun sfarsit multe dintre proiectele incepute.”

Remedii florale Bach pentru ADHD 

ADHD (tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie) este un sindrom caracterizat de trei tipuri de simptome: deficit de atentie, impulsivitate si hiperactivitate. In lipsa unui tratament corespunzator, acest sindrom poate avea consecinte nefavorabile asupra activitatilor scolare, profesionale si a relatiilor interumane.

Copiii si adultii cu ADHD se nasc cu o mare cantitate de energie si cu o nevoie crescuta de stimulare. Atunci cand nu este bine gestionata, aceasta energie debordanta se poate manifesta prin simptome precum: graba si nerabdare, durata scurta de concentrare, neatentie si dificultati de invatare, impulsivitate si comportament agresiv, crize de furie sau explozii de bucurie.

Remediile florale Bach ii ajuta pe cei care prezinta simptome de ADHD:
- sa fie mai calmi si mai rabdatori
- sa utilizeze cu masura energia care ii inflacareaza si sa se relaxeze la nevoie
- sa-si dezvolte atentia si capacitatea de concentrare
- sa-si urmareasca scopurile pe termen lung
- sa gestioneze emotiile puternice si sa relationeze mai bine cu cei din jur.

Remediile florale Bach nu au niciun fel de efecte adverse si sunt usor de administrat, conditii necesare in cazul unei terapii pe termen lung.

Ce remedii florale Bach sunt indicate in ADHD?

Iata cateva dintre remediile florale Bach indicate in tratamentul ADHD la copii si adulti:  
                             
- Impatiens (Slabanog) este indicat celor care se simt grabiti si nelinistiti, care sunt tot timpul in miscare si au dificultatea de a sta asezati lungi perioade de timp (la masa, in banca, pe scaun sau in pat). Ei sunt mereu pe fuga, nu au rabdare sa astepte sau sa asculte si au dificultatea de a se odihni.

Vervain (Verbina) este indicat celor care au stari de exaltare si entuziasm excesiv, vorbesc cu inflacarare, se implica in mai multe activitati deodata, pun prea mult patos in ceea ce fac si le este dificil sa se opreasca pentru a se relaxa.

- Cherry Plum (Corcodus) este indicat celor care simt impulsul de a face lucruri pe care nu doresc sa le faca si adesea au izbucniri necontrolate (tipa, arunca cu obiecte, se dau cu capul de pereti, spun sau fac lucruri pe care apoi le regreta).

- Holly (Ilice) este indicat celor care se simt cu usurinta jigniti si reactioneaza agresiv. Ei au sentimente de suspiciune, ura sau gelozie si adesea se gandesc la razbunare.

- Vine (Vita de vie) este indicat celor care au dificultatea de a urma regulile sau indicatiile altora. Ei isi exprima cererile pe un ton autoritar si nu tolereaza sa li se spuna ce sa faca.
 

Cum se administreaza remediile florale Bach?

Se prepara o sticluta de tratament cu un amestec de maxim 7 remedii florale si se administreaza cate 4 picaturi de 4 ori pe zi. Remediile se pun direct pe limba sau se dilueaza in putina apa. Daca remediile sunt luate in doza uzuala, sticluta de tratament se va goli in aproximativ 3 saptamani.

Cat timp este necesar sa faci tratamentul?

Durata tratamentului variaza in functie de severitatea simptomelor, de vechimea lor si de reactia de raspuns individuala, in problemele cronice fiind necesare cel putin 3 luni de administrare.


Consultatii si tratamente personalizate

Deoarece cauzele si manifestarile unei tulburari emotionale difera de la o persoana la alta, scopul consultatiei este identificarea remediilor florale de care ai nevoie pentru depasirea dificultatilor si simptomelor specifice cu care te confrunti.

Pentru programari, suna la 0724 056 978 (de luni pana vineri intre orele 10.00 - 16.00) sau scrie-mi pe adresa cristinacuza@remediiflorale-bach.ro

Programeaza-te acum!

Cu caldura,
Cristina Cuza
Bach Foundation Registered Practitioner
 

PROGRAMARI SAU INFORMATII SUPLIMENTARE De luni pana vineri intre orele 10.00 - 20.00

0724.056.978 cristinacuza@remediiflorale-bach.ro
close cart

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse

close

A fost adaugat la Favorite!