Dr. Edward Bach

 

Edward Bach s-a nascut pe 24 septembrie 1886 in Moseley, in apropiere de Birmingham.

A studiat medicina la Universitatea din Birmingham, apoi s-a mutat la Colegiul Universitar din Londra, unde si-a terminat studiile in 1912.

Dupa ce si-a luat licenta de medic, Dr. Bach a lucrat ca bacteriolog la Spitalul de Homeopatie din Londra. El a izolat 7 grupe de bacterii intestinale, din care a preparat prin metode homeopate 7 tipuri de nosode sau vaccinuri orale, pe care le prescria in functie de personalitatea pacientului.
Dr. Bach a constatat ca toti pacientii care manifestau un anumit tip de tulburare emotionala aveau nevoie de aceeasi nosoda, indiferent de boala fizica de care sufereau. Rezultatul acestor cercetari i-a confirmat ca "boala este consolidarea in corpul fizic a unei atitudini mentale”.

In 1920, Dr. Bach si-a deschis propriul cabinet si laborator de cercetare. El a studiat tipologiile umane si a ajuns la concluzia ca o noua forma de terapie era necesara: o terapie blanda, holistica, naturala, care trateaza pacientul si nu boala.  

In anul 1930, la varsta de 43 de ani, Dr. Bach a decis sa-si vanda cabinetul medical din Londra si a plecat in Tara Galilor impreuna cu asistenta sa, Nora Weeks. El a intuit ca va descoperi in natura acele remedii pure, care trateaza adevaratele cauze ale bolilor: ingrijorarea, frica, tristetea, lipsa de speranta si alte stari emotionale negative care ne afecteaza starea de sanatate. 

Intre anii 1930 -1935, Dr. Bach a descoperit si a preparat cele 38 de remedii florale care ii poarta numele si a realizat o combinatie de 5 remedii florale pentru prim ajutor in situatii de urgenta.

Dr. Bach a impartit cele 38 de remedii florale in 7 grupe si a scris un text intitulat "Cei 12 vindecatori si alte remedii" (text publicat prima data in 1933), in care si-a prezentat sistemul de terapie si a descris indicatiile fiecarui remediu floral. 

Pe masura ce descoperea remedii, Dr. Bach tinea prelegeri in care prezenta avantajele si unicitatea sistemului sau de terapie. Desi Colegiul Medicilor l-a amenintat cu excluderea din registrul sau, Dr. Bach si-a sustinut cu fermitate convingerile, a continuat sa-si promoveze public descoperirile si a inceput colaborarea cu doua mari farmacii homeopate din Londra, carora le oferea gratuit remediile florale, pentru ca acestea sa se vanda cat mai ieftin posibil.

In anul 1934, Dr. Bach s-a stabilit in Sotwell, o mica localitate de pe valea Tamisei, intr-o casa numita Mount Vernon. Primavara si vara prepara sticlutele cu tincturile-mama, iar in timpul iernii se ocupa in special cu tratarea pacientilor.

La un an dupa finalizarea sistemului sau terapeutic, in noiembrie 1936, Dr. Edward Bach, in varsta de 50 de ani, a murit linistit in timpul somnului. Dr. Bach si-a lasat munca in mainile colaboratorilor sai apropiati, Nora Weeks si Victor Bullen. El le-a cerut acestora sa protejeze simplitatea acestui sistem de terapie si sa-l faca disponibil intregii umanitati. Marea dorinta a Dr. Bach a fost ca remediile florale sa se gaseasca in fiecare casa si sa fie utilizate de orice persoana aflata in suferinta.

La sfarsitul anilor '50, Nora si Victor au reusit sa stranga suficienti bani din donatii pentru a cumpara casa Mount Vernon, pe care au transformat-o in Centrul Dr. Edward Bach, o organizatie independenta, care are ca unic scop promovarea descoperirilor Dr. Edward Bach. In prezent, aici se prepara toate tincturile-mama si se ofera consiliere persoanelor care au nevoie de indrumare.

In cartea intitulata "Descoperile medicale ale Dr. Edward Bach", Nora Weeks il descrie pe Dr. Edward Bach ca fiind un om curajos, constient de menirea sa in viata, cu o capacitate intuitiva foarte dezvoltata, intelept si plin de compasiune, care isi intampina cu bucurie pacientii, ii facea sa se simta valorosi si sa creada in propria lor vindecare. 
 


 

PROGRAMARI SAU INFORMATII SUPLIMENTARE De luni pana vineri intre orele 10.00 - 20.00

0724.056.978 cristinacuza@remediiflorale-bach.ro
close cart

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse

close

A fost adaugat la Favorite!