Cum se administreaza remediile florale Bach 
 

Metoda paharului cu apa este indicata pentru administrarea de scurta durata, atunci vrei sa tratezi o stare emotionala temporara.

Intr-un pahar cu apa adauga cate 2 picaturi din fiecare remediu selectat (si/sau 4 picaturi de Rescue Remedy). Bea apa cu inghitituri mici. Prepara un nou amestec daca este necesar.

Daca nu ai apa la indemana, pune picaturile direct pe limba.

 

Metoda sticlutei de tratament este indicata pentru administrarea de lunga durata, atunci cand vrei sa echilibrezi anumite trasaturi de personalitate sau sa tratezi stari emotionale care persista de mai mult timp.


Cum se prepara o sticluta de tratament?
 

1. Intr-o sticluta curata de 30 ml cu pipeta se adauga cate 2 picaturi din fiecare remediu floral selectionat (si/sau 4 picaturi de Rescue Remedy). Se recomanda combinarea a maxim sapte remedii florale.

2. Se umple sticluta cu apa minerala plata.

3. Optional, se adauga o lingurita de alcool (brandy) sau glicerina vegetala, care ajuta la pastrarea in bune conditii a apei din sticluta. Sticluta cu remedii florale se pastreaza intr-un loc ferit de caldura si de lumina soarelui.

 

Cu ajutorul pipetei, se administreaza cate 4 picaturi de 4 ori pe zi: prima doza la trezire, ultima inainte de culcare si celelalte doua in timpul zilei, la intervale aproximativ egale (de exemplu, la orele 08.00, 13.00, 18.00 si 22.00)


Daca stresul emotional este intens, remediile florale pot fi luate de 5 – 8 ori pe zi, inclusiv noaptea in caz de insomnie sau cosmaruri (remediile florale nu au efecte adverse si nu exista riscul de supradoza).

Picaturile pot fi administrate direct pe limba sau diluate intr-un pahar cu apa. Evita sa atingi cu pipeta sa limba sau dintii, deoarece apa din sticluta se poate contamina cu flora bacteriana din cavitatea bucala.

Remediile pot fi administrate inainte, dupa sau intre mese.

Daca remediile sunt luate in doza standard, sticluta se va goli dupa aproximativ
3 saptamani. Dupa ce ai terminat continutul, spala sticluta cu apa calda si prepara un alt amestec. Modifica combinatia de remedii florale daca este necesar, in functie de evolutia starilor emotionale. 

Daca esti la jumatatea unei sticlute de tratament si decizi ca mai ai nevoie de un alt remediu, pur si simplu adauga 2 picaturi din noul remediu
in amestecul existent. Nu adauga mai multa apa pentru ca vei dilua remediile deja existente.

Durata administrarii


Daca remediile sunt luate in doza uzuala (cate 4 picaturi de 4 ori pe zi), sticluta de tratament se va goli in aproximativ 3 saptamani.

Efectele pozitive incep sa apara dupa aproximativ 14 zile si se consolideaza in timp.

Durata terapiei variaza de la o persoana la alta si depinde de intensitatea dezechilibrului emotional, de vechimea acestuia si de reactia de raspuns individuala.

Pentru tratarea tulburarilor emotionale cronice sunt necesare mai multe luni de administrare (3 - 6 luni sau mai mult).

 

Remediile florale Bach nu au efecte adverse si nu produc dependenta. Atunci cand echilibrul emotional se restabileste, nu mai simti nevoia de a lua remedii florale si poti intrerupe administrarea.

Remediile florale pot fi administrate in combinatie cu alte tratamente (medicamente, suplimente alimentare, uleiuri esentiale, remedii homeopate etc.).

close cart

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse

close

A fost adaugat la Favorite!