Cum sa ne adaptam la schimbarile majore si neprevazute?
Pierderea unei persoane dragi, divortul, mutarea intr-un alt oras, pensionarea, pierderea locului de munca, imbolnavirea si alte evenimente neprevazute pot produce schimbari majore, care necesita identificarea si mobilizarea rapida a resurselor si strategiilor de adaptare.
Schimbarile majore si neprevazute ne indeparteaza de zona de confort sau de vechile noastre repere, ne destabilizeaza si pot produce emotii intense, precum: șoc, frica, neliniste, anxietate, panica, tristete, deznadejde, deprimare, vinovatie, dezamăgire, furie, ingrijorare pentru cei apropiati, neincredere in propriile decizii sau capacitați, impulsul de a face ceva rapid pentru a rezolva sau ameliora situația etc.
Felul in care o persoana reactioneaza in fata marilor schimbari ale vietii releva capacitatea de adaptare a acesteia.
De ce unii oameni se adapteaza greu la schimbare?
Oamenii care se adapteaza cu dificultate la schimbarile din viata lor:
Dificultatea de adaptare la schimbare poate fi cauzata de experientele anterioare, cand persoana a esuat in incercarea de a face fata unor situatii noi, neprevazute. In acest caz, schimbarea este perceputa ca fiind extrem de dureroasa sau traumatica, iar persoana dezvolta mecanisme dezadaptative de aparare, care se pot reactiva in situatii asemanatoare.
De asemenea, copiii crescuti de parinti anxiosi si hiperprotectori pot deveni adulti care au probleme de adaptare, deoarece nu au fost incurajati si sustinuti sa experimenteze situatii noi, provocatoare.
Care sunt caracteristicile persoanelor care fac fata mai bine schimbarilor?
Persoanele care fac fata mai bine schimbarilor acceseaza cu mai multa usurinta diverse instrumente si resurse adaptative, pe care le folosesc in avantajul lor in situatiile dificile si neprevazute.
O adaptare sanatoasa si eficienta pe termen lung necesita:
De ce este importanta capacitatea de adaptare si cum o putem spori?
Schimbarea face parte din viata. Sporindu-ne capacitatea de adaptare, vom putea sa facem față cu mai mult succes provocarilor si schimbărilor inevitabile din viata noastra.
Adaptarea sanatoasă ne permite sa ne raportam la schimbare ca la o oportunitate de crestere si dezvoltare, pentru ca orice situatie noua ne provoaca:
Ce remedii florale Bach ne pot ajuta sa ne dezvoltam capacitatea de adaptare la schimbare?
Nu putem evita aparitia schimbarilor, dar putem schimba felul in care reactionam la schimbare.
Remediile florale Bach inlatura blocajele emotionale generate de schimbare si dezvolta abilitatile care sunt necesare pentru a face fata situatiilor noi, neprevazute si provocarilor cu care ne confruntam.
Tratamentul cu remedii florale Bach este personalizat si implica prepararea unei sticlute de tratament cu o combinatie de remedii florale, din care se administreaza cate 4 picaturi de 4 ori pe zi.
Durata tratamentului variaza in functie de severitatea si vechimea simptomelor, precum si de reactia de raspuns individuala, in tulburarile emotionale cronice fiind necesare cel putin 3-4 luni de administrare.
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse
A fost adaugat la Favorite!
Articole